Първото сладко в живота ми!

Домашно сладко от сини сливи: на 2 килограма сини сливи ( добре узрели и сладки ) се слага 1 кг захар. Ние купихме 10 кг сливи- бяха разкошни. На пазара в Нова Загора се намират наистина много вкусни плодове и зеленчуци. Сливите се разполовяват на половинки, костилките се махат и половинките се слагат със захарта за 1 нощ в дълбок съд. На сутринта слагам в голяма тенджера направо на огъня, докато се получи гъста консистенция, внимавайки да не загори. Огънят не трябва да е много силен, и се бърка от време на време, ако имате съд с незалепващо покритие ще е страхотно. Проверяваме сладкото за готовност, като сложим една капка в чинийка и тя не се разтича. След като изстине се слага в бурканчета и се стерилизира за 10-15 мин. Стана толкова сладко и вкусно, че изобщо не чакахме да дойде зимата, за да си хапнем. Още на следващата сутрин замина едно бурканче с палачинки :) :) :)

Коментари

Популярни публикации от този блог

Вкореняване на рози в картоф?

Жив плет от "Орлов Нокът'' / Lonicera japonica